Automatyczny załadunek suszarek mikrofalowych

Zastosowanie Automatyczny system załadunku suszarek mikrofalowych służy do załadowywania i rozładowywania produktów spożywczych przeznaczonych do suszenia w suszarkach mikrofalowych. Opis System załadunku i rozładunku działa w oparciu o układ napędowy pasowy i pneumatyczny. Cały układ składa się z trzech zasadniczych części: napędu liniowego wózka uchwytu Automat po otrzymaniu sygnału sterującego przesuwa pojemnik (wannę) z produktem […]

Obieraczka parowa

Obieraczka parowa

Zastosowanie Obieraczka parowa jest urządzeniem które wykorzystywane jest w przemyśle spożywczym i służy do rozmiękczania naskórka ziemniaków lub innych warzyw. Opis: Konstrukcja obieraczki wykonana jest ze spawanych profili zamkniętych oraz z blachy ze stali kwasoodpornej. Surowiec jest dostarczany do kosza przyjęciowego. Zapełnienie kosza kontrolowane jest za pomocą czujników lub na życzenie klienta możliwe jest zamontowanie […]

Układ rekuperacji powietrza

Układ rekuperacji powietrza

Zastosowanie Układ rekuperacji powietrza to system, który ma na celu odzysk ciepła z procesów produkcyjnych i wykorzystanie odpadowego ciepła technologicznego. Umożliwia to ograniczenie strat ciepła, a sprawność odzysku może wynieść aż 70 %. Opis Jednostkę nawiewno-wywiewną stanowi wentylator wyciągowy promieniowy, który transportuje gorące powietrze z procesów technologicznych (np. znad suszarek). Drugi wentylator osiowy czerpie świeże […]

Blanszownik taśmowy

Blanszownik taśmowy

Zastosowanie Blanszownik taśmowy jest urządzeniem służącym do wstępnego gotowania pokrojonych warzyw, z uwzględnieniem tych delikatnych i narażonych na uszkodzenia. Przy pomocy blanszownika taśmowego można blanszować prawie wszystkie warzywa, ziemniaki czy grzyby. Wskazane jest rozdrobnić duże i niekształtne warzywa (np. kalafior, marchew, buraki, ziemniaki itp.). Możliwe jest również przystosowanie konstrukcji do warzyw pływających. Opis Blanszownik taśmowy […]

Blanszownik rurowy

blanszownik rurowy

Zastosowanie Urządzenia przeznaczone są do blanszowania surowców spożywczych (owoce, warzywa, mięso, ryby itd.). Blanszownik rurowy posiada możliwość pełniej automatyzacji (automatyczna regulacja temperatury), Wykonanie kwasoodporne. Niskie zużycie energii i wody. Duża elastyczność w przypadku czasu blanszowania i temperatury. Opis Blanszowanie jest obróbka cieplną polegająca na krótkotrwałym ogrzaniu odpowiednio przegotowanego surowca w celu uzyskania odpowiednich własności organoleptycznych, […]

Blanszownik bębnowy

Blanszownik bębnowy

Zastosowanie Blanszownik bębnowy jest urządzeniem służącym do wstępnego gotowania warzyw oraz krajanki ziemniaczanej i znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Opis Blanszowanie jest obróbką cieplną polegającą na krótkotrwałym ogrzaniu odpowiednio przygotowanego surowca w celu uzyskania odpowiednich własności organoleptycznych, inaktywacji enzymów lub usunięcia drobnoustrojów. Ogrzewanie surowca realizowane jest w zależności od rozwiązania konstrukcyjnego poprzez zanurzenie w […]

Linia do przerobu, mielenia i suszenia czosnku

przenośnik taśmowy

Zastosowanie Linia technologiczna do przerobu, mielenia i suszenia czosnku wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym i jest instalacją przeznaczoną do przygotowania produktu i zalewy, a także suszenia, mielenia, i transportu gotowego czosnku do magazynu produktu. Opis Instalacja będzie wykorzystywana do przerobu główek czosnku oraz czosnek w zalewie oraz czosnek suszony. Surowiec dostarczany jest w skrzynio paletach […]

Linia do przerobu i suszenia cebuli

Zastosowanie Linia do przerobu i suszenia cebuli wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym  i obejmuje proces przetwórstwa  cebuli od jej magazynowania aż do pakowania gotowego produktu w worki. Opis Cebula magazynowana jest w skrzyniopaletach. Po wstępnym sortowaniu musi zostać obrana.  Obieranie cebuli może odbywać się ręcznie na stole kontrolnym lub automatycznie z wykorzystaniem obieraczek. Obrana cebula […]

Suszarnia taśmowa do produktów spożywczych

Zastosowanie Suszarnia taśmowa do produktów spożywczych przeznaczona jest do suszenia w sposób ciągły produktów występujących w przemyśle spożywczym. Wykorzystana może być  m.in. do suszenia warzyw, owoców, grzybów, chrupek, płatków itp. Konstrukcja i obieg suszarni gwarantuje niskie zużycie energii. Opis Suszarka składa się z modułów suszących, modułu początkowego i końcowego. Wlot surowca znajduje się na górze […]

Suszarnia taśmowa

Suszarnia taśmowa

Suszarnia taśmowa to praktyczny sposób, aby poddać surowiec dehydratacji za sprawą suchego i ciepłego powietrza. Jego odpowiednia temperatura, równomiernie padająca na warstwę produktu, usuwa wilgoć poprzez konwekcję. Na surowiec działa precyzyjnie dostrojone ciepło, aby zapobiec przesuszaniu się materiału. Produkujemy suszarnie taśmowe, będąc w stałym kontakcie z naszymi klientami. Chcąc zapewnić jak najlepsze parametry urządzenia, staramy […]