Przesiewacz cylindryczny-rotacyjny
Zastosowanie Przesiewacz jest przeznaczony do separacji, eliminacji zanieczyszczeń i napowietrzania produktów sypkich. Dzięki jego zastosowaniu otrzymujemy produkt o odpowiedniej strukturze. Przesiewacz cylindryczny jest to urządzenie będące integralną częścią linii produkcyjnej w etapie koniecznej segregacji frakcji surowca lub w celu kontroli jakości. Najczęściej znajduje zastosowanie na przyjęciu surowca, rozładunku, przed pakowaniem gotowego produktu lub rozładunku surowca […]
Rozdrabniacz płatków
Zastosowanie Rozdrabniacz płatków służy do ujednorodnienia wielkości ziemniaczanych płatków spożywczych otrzymywanych w procesie suszenia na suszarkach walcowych. Może być on również stosowany do rozdrabniania innych suchych produktów o strukturze zbliżonej do płatków ziemniaczanych. Opis Rozdrabniacz wykonany jest ze stali nierdzewnej, natomiast elementy typu napęd, łożyskowanie itp. wykonane są z innych materiałów zgodnie z danymi producenta. […]
Przenośnik ryżujący
Zastosowanie Przenośnik ryżujący – ryżownik jest urządzeniem, które przenosi masę ziemniaczaną z parownika końcowego w stronę suszarki, równocześnie delikatnie rozdrabniając ugotowane ziemniaki. Opis Przenośnik ryżujący składa się między innymi z: korpusu ślimaka, napędu ślimaka, przegrody ryżującej. Ziemniaki transportowane są za pomocą ślimaka, który przepycha je przez szczeliny w przegrodzie wykonanej z prętów. Dane techniczne* Konstrukcja […]
Linia do przerobu, mielenia i suszenia czosnku
Zastosowanie Linia technologiczna do przerobu, mielenia i suszenia czosnku wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym i jest instalacją przeznaczoną do przygotowania produktu i zalewy, a także suszenia, mielenia, i transportu gotowego czosnku do magazynu produktu. Opis Instalacja będzie wykorzystywana do przerobu główek czosnku oraz czosnek w zalewie oraz czosnek suszony. Surowiec dostarczany jest w skrzynio paletach […]
Linia do przerobu i suszenia cebuli
Zastosowanie Linia do przerobu i suszenia cebuli wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym i obejmuje proces przetwórstwa cebuli od jej magazynowania aż do pakowania gotowego produktu w worki. Opis Cebula magazynowana jest w skrzyniopaletach. Po wstępnym sortowaniu musi zostać obrana. Obieranie cebuli może odbywać się ręcznie na stole kontrolnym lub automatycznie z wykorzystaniem obieraczek. Obrana cebula […]
Linia do produkcji proszku ze skorupek jaj
Zastosowanie Linia do produkcji proszku ze skorupek jaj może być wykorzystywana w przemyśle spożywczym do produkcji suplementów diety bogatych w dobrze przyswajalny wapń. Opis W zależności od sposobu dostarczenia, skopki jaj są rozpakowywane i podawane na stanowisko mycia, gdzie są myte ciśnieniowo, a następnie płukane ciepłą wodą. Po odwirowaniu trafiają do młyna, gdzie ulegają wstępnemu […]
Rozdrabniacz higieniczny
Zastosowanie: Rozdrabniacz higieniczny służy do rozdrabniania materiałów sypkich (np. granulatów, ziaren, proszków) zwłaszcza silnie higroskopijnych, ulegających zbryleniu. Urządzenie może pracować w strefie zagrożonej wybuchem. Opis maszyny: Specjalna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej umożliwia rozłożenie rozdrabniacza na elementy, zapewniając pełną higieniczność pracy. Istnieje możliwość wykonania urządzenia w wersji mobilnej. Na ramie osadzono wahliwie motoreduktor do którego […]