Linia do przerobu, mielenia i suszenia czosnku

Linia do przerobu, mielenia i suszenia czosnku

Linia do przerobu, mielenia i suszenia czosnku

Zastosowanie

Linia technologiczna do przerobu, mielenia i suszenia czosnku wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym i jest instalacją przeznaczoną do przygotowania produktu i zalewy, a także suszenia, mielenia, i transportu gotowego czosnku do magazynu produktu.

Opis

Instalacja będzie wykorzystywana do przerobu główek czosnku oraz czosnek w zalewie oraz czosnek suszony. Surowiec dostarczany jest w skrzynio paletach do wywrotnicy, a następnie transportowany podajnikiem do łuskacza ząbków czosnku, dalej do obieraka. Obrane ząbki czosnku kierowane są na dwa rozgałęzienia linii:

  • Stację przygotowywania czosnku w zalewnie, gdzie czosnek jest konfekcjonowany i zalewny wcześniej przygotowaną zalewą
  • Stację krojenia, mielenia i suszenia czosnku, gdzie ząbki czosnku trafiają do krajalnicy, a następnie na suszarnię. Wysuszony surowiec kierowany jest z kolei do młyna walcowego, mielony i przesiewany.

Transport zarówno surowca jaki i produktu odbywa się za pomocą przenośników taśmowych.

Dane techniczne

Konstrukcja, parametry techniczne i układ urządzeń ustala się na podstawie informacji o produkcie transportowanym i parametrach uzyskanych od klienta.