Zastosowanie
Krochmalnia pszenna służy do uzyskiwania skrobi i glutenu z mąki pszennej. Wybór metody otrzymywania zależy od kilku czynników, które należy rozważyć przed przystąpieniem do projektu.
Opis
Na instalację krochmalni składają się następujące podzespoły:
- stacja przyjęcia i magazynowania mąki
- stacja przygotowania ciasta i rozdziału faz
- stacja separacji glutenu
- stacja suszenia i pakowania glutenu
- stacja rafinacji krochmalu
- stacje suszenia i obróbki krochmalu oraz pentozanów.
Oferujemy realizację zadania od projektu do uruchomienia, jednak istnieje również możliwość realizacji poszczególnych części zadania.
Dane techniczne
Proponujemy przykładowe rozwiązanie dla dostawy krochmalni pszennej tj. przerób o wydajności 50 ton mąki pszennej na dobę.
Przygotowujemy również oferty dla każdego klienta w sposób indywidualny, uwzględniając główne parametry:
- wybór technologii
- wybór urządzeń
- dostosowanie oferty do możliwości budżetowych