Stół kontrolny

Stół kontrolny

Stół kontrolny

Zastosowanie
Stół kontrolny umożliwia ręczne doczyszczanie ziemniaków lub innych warzyw (uprzednio obranych mechanicznie) oraz eliminowanie surowca niespełniającego wymagań. Może być również stosowany do selekcji surowca przed obraniem. Charakteryzuje go prosta i funkcjonalna konstrukcja oraz możliwość dostosowania obsługi od 2 do 8 osób.

Opis
Ważniejszymi elementami stołu są: transporter taśmowy, rynna ściekowa, napęd oraz rama. Taśma wykonana jest z gumy, pozostałe elementy ze stali kwasoodpornej. Zasadniczym elementem stołu kontrolnego jest sektorowy transporter taśmowy. Warzywa są podawane na transporter przesuwający się z prędkością 0,2 m/s, a osoby obsługujące urządzenie ręcznie usuwają zanieczyszczenia oraz nieodpowiedni surowiec. Zanieczyszczenia są następnie kierowane na wydzieloną strefę transportera.

Dane techniczne

Moc: 1,1 [kW]
Prędkość taśmy: V=0,2 [m/s]
Rodzaj taśmy: gładka (posiada atest dla przemysły
spożywczego)
Ciężar: 300 [kg]
*Parametry technologiczne i konstrukcja jest każdorazowo dostosowywana do potrzeb klienta.