Stacja obtłuszczania pierogów, klusek i knedli

Stacja obtłuszczania pierogów, klusek i knedli

Stacja obtłuszczania pierogów, klusek i knedli

Opis

Obtłuszczarka służy do obtaczania pierogów i klusek olejem z różnymi dodatkami np. cebulą czy boczkiem. Ziarna ciał stałych w oleju nie mogą być większe niż 10mm2. Produkt dostaje się do środka urządzenia przez otwór wlotowy, następnie obracający się pod ustawionym pochyleniem bęben obtacza pierogi lub kluski w tłuszczu. Cztery listwy umieszczone na wewnętrznej powierzchni bębna powodują obracanie pierogów lub klusek, tak aby uzyskać jak najlepsze obtłuszczenie produktu w oleju. Wydajność urządzenie otrzymujemy za pomocą pokrętła do nastawiania żądanego kąta pochylania urządzenia. Obtoczony produkt wydostaję się ze środka urządzenia przez otwór wylotowy, który dalej może być podawany na różnego rodzaju przenośniki, transportery itp. urządzenia.

Dane techniczne*

  • Wymiary gabarytowe obtłuszczarki 1400/1200/1000mm
  •  Wydajność 200-400 kg/h
  • Prędkość obrotowa bębna ok. 9 obr.//min.
  • Moc silnika obtłuszczarki 1,5 kW
  • Wymiary gabarytowe zbiornika 1100/900mm
  • Pojemność zbiornika 60 l
  • Prędkość obrotowa mieszadła 14 obr./min.

* Konstrukcja, parametry techniczne i układ urządzeń ustala się na podstawie informacji o produkcie