Urządzenia i instalacje dla przemysłu spożywczego

Jedną z dziedzin, którą zajmujemy się na co dzień, jest produkcja instalacji i maszyn spożywczych. Dzięki naszym instalacjom, firmy wytwarzające żywność mogą czynić to na szeroką skalę. Maszyny spożywcze, które produkujemy, przygotowują różnego rodzaju produkty w formie suszonej, sproszkowanej i innych. To także urządzenia do transportu produktów, różnorodnych procesów technologicznych itd. Instalacje dla przemysłu spożywczego, którymi się zajmujemy, pozwalają wyprodukować żywność, trafiającą na stoły każdego dnia.

Z usług MYSAK GROUP korzystają producenci i wytwórcy takich wyrobów jak (kolejność alfabetyczna):

  • ARACHIDY-ORZECHY ZIEMNE – instalacje do transportu orzechów, urządzenia do łuskania orzechów, urządzenia do czyszczenia orzechów, instalacje do magazynowania orzechów, urządzenia do prażenia orzechów, instalacje do chłodzenia chłodzenia orzechów, urządzenia do krojenia orzechów, instalacje do sortowania orzechów, urządzenia do mielenia orzechów, instalacje do  pakowania orzechów
  • AROMATY – instalacje do dozowania aromatów różnego rodzaju dla przemysłu spożywczego, mikrodozowniki aromatów, magazyny do przechowywania aromatów
  • AZOT – instalacje do osłonowania olei, urządzenia do osłonowania tłuszczy, instalacje do wytworzenia poduszki ochronnej
  • BANAN – instalacje do przechowywania bananów,urządzenia do suszenia bananów, urządzenia do produkcji chipsów bananowe
  • BIAŁKO ZIEMNIAKA – przemysłowa instalacja do  termiczno-kwasowego otrzymywania białka w krochmalniach (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • BIAŁKO JAJA – technologia do rozpyłowego suszenia białek, urządzenia do rozpyłowego suszenia białek
  • BUDYŃ – instalacja do wytwarzania budyniu, urządzenia do pakowania budyniu
  • BURAK CUKROWY – instalacje cukrownicze, urządzenia do przetwarzania cukru
  • CEBULA – urządzenia do oczyszczania cebuli, instalacje do sortowania cebuli, urządzenie do obierania cebuli, instalacje do krojenia cebuli,urządzenie do sulfitowania cebuli, instalacje do suszenia cebuli, instalacje do pakowania cebuli
  • CHAŁWA – urządzenia do wytwarzania chałwy, instalacje do pakowania chałwy
  • CHLEB – instalacje do przygotowania surowców do wypieku chleba, urządzenia do wypieku chleba
  • CHMIEL – instalacje do magazynowania chmielu, urządzenia do przetwarzania chmielu, instalacje do otrzymywania granulatu chmielowego
  • CHIPSY – urządzenia do produkcji chipsów, instalacje do pakowania chipsów
  • CHRUPKI KUKURYDZIANE – urządzenia do wytwarzania chrupek kukurydzianych, instalacje do magazynowania chrupek, urządzenia do pakowania chrupek
  • CIASTKA – urządzenia do wytwarzania ciastek, instalacje do magazynowania ciastek
  • CIASTO – urządzenia do produkcji ciasta w różnych technologiach:makaron, piekarnia, ciastkarnia, krochmalnia pszenna.
  • CUKIER instalacje do transportu cukru,urządzenia do przesiewania cukru, instalacje do magazynowania cukru, zbiorniki do magazynowania cukru,  silosy do magazynowania cukru, instalacje do dozowania cukru, instalacje do ważenia międzyoperacyjnego cukru, instalacje do  pakownia cukru w worki , urzadzenia do pakowania cukru w big-bag, zabezpieczenia przeciwwybuchowe.
  • CUKIERKI – urządzenia do wytwarzania  cukierków, instalacje do pakowania cukierków
  • CYTRYNY – instalacje do składowania cytryn, urządzenia do pakowania cytryn
  • CZEKOLADA – urządzenia do produkcji czekolady, instalacje do pakowania czekolady
  • CZOSNEK – urządzenia do przechowywania czosnku, urzadznia do pakowania czosnku, instalacje do suszenia czosnku
  • DANIA GOTOWE – urządzenia do wytwarzania dań gotowych, instalacje do pakowania dań gotowych
  • DEKSTRYNA – technologia otrzymywania dekstryny, urządzenia do otrzymywania dekstryny
  • DESERY urządzenia do otrzymywania deserów, instalacje do otrzymywania deserów
  • DODATKI DO ŻYWNOŚCI – instalacje do otrzymywania dodatków do żywności, urządzenia do pakowania wyrobu gotowego
  • DŻEM instalacje  do produkcji dżemu, urządzenia do produkcji konfitur
  • EMULSJA – urządzenia do produkcji majonezu, instalacje do produkcji margaryny
  • ENZYN instalacje do przechowywania skrobi, urządzenia do dozowania skrobi, urządzenia do obróbki skrobi
  • ESTRY SKROBI – instalacje do otrzymywania estrów skrobi (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • FARSZ mieszarki do  farszu, instalacje do produkcji farszu
  • FASOLA – urządzenia do oczyszczania fasoli, instalacje do oczyszczania fasoli
  • GALARETKI instalacje do pakowania galaretek, urządzenia do mieszania galaretek, instalacje do przygotowania surowców do galaretek
  • GLUKOZA – technologia  otrzymywania glukozy krystalicznej, instalacja do otrzymywania glukozy krystalicznej
  • GLUKOZA BEZWODNA – instalacja do otrzymywania glukozy bezwodnej m.in. dla rynku farmaceutycznego
  • GROCH – technologia otrzymywania mąki grochowej błyskawicznej, urządzenia do otrzymywania mąki grochowej typu „instant”
  • GROSZEK ZIELONY – urządzenia do obróbki groszku
  • GRUSZKA – urządzenia do przerabiania gruszek na kompot,instalacje do przerabiania gruszek na konfitury, urządzenia do przerabiania gruszek na susze
  • GRYKA urządzenia do oczyszczania gryki, instalacje do przerobu gryki
  • GRYS ZIEMNIACZANY – technologia otrzymywania grysu ziemniaczanego, urządzenia do otrzymywania grysu ziemniaczanego
  • GRZYBY – instalacje do suszenia grzybów
  • HERBATA – instalacje do pakowania  herbat, urządzenia do granulacji herbat
  • HYDROLIZATY SKROBI + instalacje do otrzymywania skrobi (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • INWERT – instalacja do otrzymywania cukru
  • JABŁKA instalacje do sortowania jabłek, urządzenia do obierania jabłek, instalacje do transportu jabłek, urządzenia do sulfitowania jabłek, urządzenia do suszenia jabłek, instalacje do pakowania jabłek, instalacje do przechowywania jabłek
  • JAJOWA MASA – instalacja do transportu masy jajowej, urządzenia do dozowania masy jajowej
  • JĘCZMIEŃ BROWARNICZY – instalacje do transportu jęczmienia browarniczego, urządzenia do czyszczenia jęczmienia browarniczego, instalacje do magazynowania jęczmienia browarniczego, instalacje do moczenia jęczmienia browarniczego, urządzenia do suszenia jęczmienia browarniczego
  • JOGURT – maszyny do przygotowania wsadów do jogurtów
  • KAKAO – maszyny do obróbki kakao
  • KAPUSTA – maszyny do przetwarzania kapusty, urządzenia do suszenia kapusty
  • KARMEL – instalacja do otrzymywania karmelu
  • KASZA – urządzenia do otrzymywania kaszy z różnych rodzajów ziaren
  • KASZA MANNA BŁYSKAWICZNA – instalacja do otrzymywania kaszy w sposób ciągły o wydajności 200-1000 kg/h gotowego produktu
  • KAWA NATURALNA, INSTANT – instalacja do prażenia kawy wraz ze wszystkimi urządzeniami towarzyszącymi o wydajności 100-1000 kg/h
  • KAWA ZBOŻOWA – urządzenia do otrzymywania kawy zbożowej
  • KAZEINA – instalacje do suszenia kazeiny, urządzenia do  pakowania kazeiny
  • KETCHUP –  urządzenia do produkcji ketchupu
  • KIEŁKI – instalacja do ubłyskawiczniania kiełków zbożowych
  • KISIEL – urządzenia do produkcji kisielu
  • KISZONKI OWOCOWE I WARZYWNE – urządzenia do otrzymywania kiszonek
  • KLEJE SKROBIOWE – urządzenia do otrzymywania klejów
  • KONCENTRAT POMIDOROWY – instalacja do produkcji koncentratu pomidorowego, urządzenia do pakowania  koncentratu pomidorowego
  • KONCENTRATY SPOŻYWCZE – instalacje do wytwarzania koncentratu spożywczego, urządzenia do pakowania koncentratów spożywczych
  • KOSTKI BULIONOWE – instalacja do otrzymywania kostek bulionowych, urządzenia do pakowania kostek bulionowych
  • KOSTKI ZIEMNIACZANE – instalacja do produkcji kostek ziemniaczanych o wydajności 100- 1000 kg/h
  • KREM – instalacje do produkcji kremu budyniowego ,instalacje do produkcji kremu deserowego, instalacje do produkcji kremu owocowego, instalacje do produkcji kremu ciastkarskiego
  • KROCHMAL ZIEMNIACZANY –  instalacje do otrzymywania krochmalu ziemniaczanego, technologia otrzymywania krochmalu ziemniaczanego z  wydajnością 50-3000 ton przetwarzanych ziemniaków/dobę (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • KROCHMAL PSZENNY – instalacje do otrzymywania krochmalu pszennego, technologia otrzymywania o wydajności 50-300 ton/ dobę przetwarzanej pszenicy (więcej na www.skrobia.pl)
  • KROCHMAL KUKURYDZIANY – instalacje do otrzymywania krochmalu kukurydzianego, technologia otrzymywania o wydajności 50-1000 ton/ dobę przetwarzanej kukurydzy (więcej na www.skrobia.pl)
  • KROCHMAL GROCHOWY – technologia o otrzymywania skrobi z grochu, instalacje do otrzymywania krochmalu grochowego
  • KROCHMAL MANIOKOWY – technologia o otrzymywania skrobi z manioku, instalacje do otrzymywania krochmalu maniokowego
  • KROCHMAL RYŻOWY – technologia o otrzymywania skrobi z ryżu, instalacje do otrzymywania krochmalu ryżowego
  • KUKURYDZA – urządzenia do obróbki kukurydzy w każdej fazie procesu produkcyjnego
  • KUWERTURA CZEKOLADOWA – instalacje do transportu kuwertury czekoladowej,  urządzenia do dozowania kuwertury czekoladowej, instalacje do magazynowania kuwertury czekoladowej
  • LEMONIADA W PROSZKU – instalacje do otrzymywania aglomerowanego proszku napojów, urządzenia do produkcji lemoniady w proszku
  • LIKIERY – instalacje do otrzymywania wódek gatunkowych
  • LODY – urządzenia do produkcji lodów
  • MAJONEZ – instalacje do produkcji majonezu w sposób przemysłowy
  • MAK – urządzenie do czyszczenia maku, instalacja do transportu maku
  • MAKARON (TRADYCYJNY I INSTANT) – instalacje do produkcji makaronu w sposób przemysłowy
  • MALINA – urządzenia do przetwarzania malin na soki, urządzenia do przetwarzania malin na  mrożonki, urządzenia do przetwarzania malin na dżem
  • MANIOKA (TAPIOKA) – instalacja do otrzymania krochmalu, urządzenie do otrzymywania mączki
  • MARCEPAN – urządzenia do produkcji marcepanu, urządzenia do mieszania marcepanu, instalacja do transportu marcepanu
  • MARCHEW – urządzenia do przetwarzania marchwi na konserwy puszkowe,urządzenia do przetwarzania marchwi na mrożonki, instalacja do przetwarzania marchwi na susze, urządzenia do przetwarzania marchwi na ekstrakty, urządzenia do przetwarzania marchwi na soki
  • MĄCZKA BUDYNIOWA – instalacja do otrzymywania mączki budyniowej
  • MĄCZKA ZIEMNIACZANA – technologia otrzymywania  krochmalu ziemniaczanego z przerobu ziemniaków, , urządzenia do otrzymywania krochmalu ziemniaczanego (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • MAKA ZBOŻOWA – urządzenia do magazynowania mąki, instalacje do  transportu mąki , instalacje do mieszania mąki, urządzenia do dozowania mąki, instalacje do pakowania mąki
  • MIAZGA – urządzenia do obróbki miazgi, instalacje do transportu miazgi
  • MLECZKO KROCHMALOWE – urządzenia do oddzielenia wody sokowej,instalacje do odwadniania, instalacje do rafinacji, urządzenia do hydrolizy
  • MLEKO W PROSZKU – instalacje do transportu mleka w proszku, instalacje do magazynowania mleka w proszku, urządzenia do dozowania mleka w proszku, urządzenia do suszenia mleka,instalacje do odpylania mleka w proszku, instalacja do pakowania w worki i big-bag mleka w proszku
  • MUSZTARDA – urządzenia do produkcji, instalacja do pakowania musztardy
  • NAPOJE BEZALKOHOLOWE – instalacja do produkcji napojów bezalkoholowych
  • OCET – instalacje do transportu octu, instalacja do magazynowania octu, urządzenia do dozowania octu
  • OGÓRKI – urządzenia do przetwarzania ogórków kiszonych, urządzenia do przetwarzania ogórków mrożonych
  • OLEJ PALMOWY – instalacje do transportu oleju palmowego, instalacja do magazynowania oleju palmowego , urządzenie do  dozowania oleju palmowego, urządzenia do osłonowania oleju palmowego
  • OLEJ RZEPAKOWY – instalacje do transportu oleju rzepakowego, instalacja do magazynowania oleju rzepakowego , urządzenie do  dozowania oleju rzepakowego, urządzenia do osłonowania oleju rzepakowego
  • OLEJ SŁONECZNIKOWY – instalacje do transportu oleju słonecznikowego, instalacja do magazynowania oleju słonecznikowego , urządzenie do  dozowania oleju słonecznikowego, urządzenia do osłonowania oleju słonecznikowego
  • OLEJ ZWIERZĘCY – instalacje do transportu oleju zwierzęcego, instalacja do magazynowania oleju zwierzęcego , urządzenie do  dozowania oleju zwierzęcego, urządzenia do osłonowania oleju zwierzęcego
  • OTRĘBY – instalacje do transportu otrębów, urządzenia do aspiracji otrębów, urządzenia do odpylania otrębów, ubłyskawiczniania, instalacja do pakowania otrębów
  • OWOCE I WARZYWA SUSZONE – suszenie owoców na suszarkach taśmowych, suszenie owoców na suszarkach fluidyzacyjnych, suszenie owoców na suszarkach pulsofluidyzacyjnych
  • PALUSZKI – instalacja do produkcji paluszków cukierniczych, urządzenia do produkcji paluszków rybnych
  • PIECZARKI – urządzenia do blanszowania pieczarek, instalacja do krojenia pieczarek
  • PIEPRZ – urządzenia do oczyszczania pieprzu, instalacja do segregacji pieprzu, instalacja do transportu pieprzu, urządzenie do pakowania pieprzu
  • PLACKI ZIEMNIACZANE – urządzenia do przygotowania na sucho składników placków ziemniaczanych, instalacja do pakowania składników placków ziemniaczanych
  • PŁATKI ZBOŻOWE I KUKURYDZIANE – zestaw urządzeń do realizacji procesu technologicznego, urządzenia do produkcji płatków zbożowych, instalacja do produkcji płatków kukurydzianych
  • PŁATKI ZIEMNIACZANE – technologia produkcji płatków ziemniaczanych o wydajności 200-2000 kg/h wyrobu finalnego, urządzenia do produkcji płatków ziemniaczanych
  • RYŻ – urządzenia do czyszczenia ryżu, instalacje do transportu ryżu, instalacja do magazynowania ryżu, urządzenie do preparowania ryżu, urządzenie do glazurowania ryżu
  • RZEPAK – urządzenia do nawilżania rzepaku, instalacja do transportu rzepaku, instalacja do magazynowania rzepaku
  • SADZENIAKI – urządzenia do przechowywania sadzeniaków(przechowalnia), urządzenie do segregacji sadzeniaków, instalacja do transportu sadzeniaków
  • SEZAM -instalacja do transportu sezamu, urządzenie do czyszczenia sezamu, instalacja do magazynowania sezamu, urządzenie do łuszczenia sezamu, instalacja do suszenia sezamu
  • SŁÓD – suszarnia słodu
  • SOJA – urządzenia do obróbki soi  , urządzenia do produkcji grysu sojowego, instalacja do produkcji mąki sojowej
  • SOKI OWOCOWE I WARZYWNE -urządzenia do otrzymywania soków
  • SÓL – urządzenia do mieszania soli, instalacje do transportu soli, urządzenie do odpylania soli, urządzenie do dozowania soli, instalacja do pakowania soli w worki i big-bag
  • SPIRYTUS – urządzenia do transportu spirytusu, instalacja do magazynowania spirytusu, urządzenie do dozowania spirytusu, zabezpieczenia przeciwwybuchowe przy produkcji spirytusu
  • SYROP SKROBIOWY – urządzenia do otrzymywania syropu skrobiowego o różnych stopniach DE, instalacja do  transportu syropu skrobiowego, instalacja do magazynowania syropu skrobiowego
  • TRUSKAWKA – urządzenia do przerobu truskawki na dżemy, urządzenie produkcji kompotu, instalacja do produkcji soku, urządzenie do przerobu truskawek na mrożonki, instalacja do produkcji ekstraktu truskawkowego
  • WINOGRONA – urządzenia do suszenia winogron, instalacja do transportu winogron
  • WODA SOKOWA (SOK KOMÓRKOWY) – technologia otrzymywania wysokostrawnego białka ziemniaczanego w przemyśle ziemniaczanym, instalacja do produkcji wody sokowej
  • WODA ODPADOWA – instalacja do oczyszczania wody odpadowej, urządzenie do zagospodarowania wody odpadowej
  • WÓDKA – technologia produkcji wódek białych i kolorowych, instalacja do produkcji wódek, pełne wyposażenie zestawialni wódek
  • WYCIERKA ZIEMNIACZANA – urządzenia do odwodnienia wycierki ziemniaczanej, instalacja do transportu wycierki ziemniaczanej (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • WYTŁOKI – instalacje do suszenia wytłoków
  • WYWAR – instalacja do odwodnienia wywaru, instalacja do studzenia, instalacja do pakowania wywaru
  • ZAGĘSTNIK – instalacja do otrzymywania zagęstnika w sposób przemysłowy
  • ZARODKI ZBOŻOWE – instalacja ubskawiczniania zarodków zbożowych
  • ZIEMNIAK – technologia przerobu ziemniaka na wszystkie rodzaje produktów, urządzenia do przerobu ziemniaków (więcej informacji na www.skrobia.pl)
  • ZUPY BŁYSKAWICZNE – urządzenia do wytwarzania zup błyskawicznych, instalacja do produkcji zup błyskawicznych